We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

ZKKP "12354"

by ZKKP

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      300 CZK  or more

     

1.
1. First 06:44
2.
2. Next 05:49
3.
4.
5. Exchanged 07:26
5.

about

ZKKP:

Další z řady projektů neohroženého experimentátora, klarinetisty a saxofonisty Pavla Zlámala, v němž betonově pulsující „groove“ podrobuje svému již tradičnímu, neúnavnému průzkumu hraničních stavů a ne-mainsteamových perspektiv. Hudba tohoto seskupení se svou naléhavostí nezřídka dotýká rovin téměř animálních. Kapelu tvoří prvotřídní „groovaři“, kteří jsou mimo jiné Zlámalovi spoluhráči z brněnského „B-Side Bandu“.


Anotace k desce:

Debutová deska kapely ZKKP. Stejně jako název kapely (počáteční písmena příjmení hráčů) tak i název desky a názvy písní, jsou v podstatě „jen“ prostým konstatováním. Tímto se kapela hlásí k základní hodnotě: ke své prosté existenci – bez sebehodnocení či umělého ozvláštňování. Poukazuje na přímočarou, zároveň ale i přirozenou myšlenkovou linii, s níž pracuje, a která charakterizuje zúčastněné hráče: Přirozenost groovu rytmické sekce (Kalousek, Koudelka, Ptáček), která je na sebe navyklá z řady jiných seskupení, a ke které stojí melodický dechový nástroj experimentátora P.Zlámala vždy v jistém paralelním vztahu. Toto na první pohled nesouvisející postavení je však založeno na silném hudebním přesvědčení jednotlivých hráčů a vykazuje velkou míru vzájemné vnitřní organiky. Samozřejmě na hony vzdálené plochému bulvárnímu kalkulu.


strana A
1. First
2. Next
3. Yet another

strana B
5. Exchanged
4. Last but not


natočeno 22.8.2016
ve studiu Divadla na Orlí

credits

released June 2, 2018

Pavel Zlámal – clarinet/bassclarinet/saxophone
Tomáš Vunderle Koudelka – bass guitar
Jiří Kalousek – guitar
Petr Ptáček – drums

Studio Divadla na Orlí 22.8.2016

license

all rights reserved

tags

about

Pavel Zlamal Brno, Czechia

Saxophonist, clarinetist, based in Brno (CZE). Classical, contemporary, jazz, avantgarde, freeimprovisation, composition. Leader of Next Phase, PQ, Heterofón, Divergent Connections Orch. Member of B-Side Band, The 6 Fireballs, Gone Hepsville. Freelancer musician. Teacher at Janacek Academy of performing arts in Brno. ... more

contact / help

Contact Pavel Zlamal

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like ZKKP "12354", you may also like: